my lil one inside me is growing =)

pregnancy week by week

Monday, 28 March 2011

.: 2nd antenatal check up :.

hehehe...2nd antenatal check up was on feb 17, 2011..

iye...lamenyer tak update kan...entah kenapa sejak dua menjak ni tak berapa rajin pulak...hehe..tp td tgk ada yang komen dan follow..macam bersemangat balik nak share experience time pregnant ni..

ok..2nd check up ni...berat saya dah naik!yeay! 46.2 kg..hehe..naik 2 kg lebih la..maunyer tak..kejenya makan aje..hehehe..lepas check berat, nurse suruh baring kat katil...dalam hati...check perut lagi ke?tapi..layankan aja..

baring tu, nurse tanya, ada rasa baby gerak2 tak?ar...dalam hati, erk..macam mana ye rasanya baby gerak2 tu..hehe..pastu nurse kata, jom nak check heartbeat baby..hehe...nurse sapu macam gel kat perut, pastu pasang ada alat ape ntah..dengar la..dengan heartbeat baby...alhamdulillah...masa ni rasa terharu sangat..ye lah...selalu dengar experience orang lain.sekarang rasa sendiri adanya satu nyawa lain dalam perut kita...subhanallah...Allah yang berkuasa ke atas segala kejadian..

lepas dengan heart beat tu, nurse tu pesan la macam2..jaga makan..jaga kesihatan dan yang sewaktu dengannya..lepas ni jumpe doktor pulak..

dalam bilik doktor...nak tau buat apa?

SCAN la...hehe..

previous check up kan tak sempat scan, so this time scan la..excited sangat...
again, doktor sapu gel kat perut..pastu..letak scan n tgk kat monitor..cari2 jugak..di manakah baby ku...ar..pastu doktor tunjuk...hehe...tecik aje..nampak la dah bentuk baby...nampak dah kaki..jantung baby...owh...kamu sungguh comel!

rasa nak nangis..tapi macam segan aje..hehe..
masuk je dalam kete...mcam terharu sangat...hehe...

tu je lah cerita masa 2nd antenatal...masa ni dah 3 bulan lebih...so, loya2 dah agak kurang...walaupun kadang2 muntah jugek di waktu pagi hari bila nak gosok gigi..

till next post...

owh..anak2 ku request gambo yer...nti tcer upload okies....doakan me n baby yer =)

1 comment:

  1. oke tcher..doa2 baby tcher cute cam sye..hehhe

    ReplyDelete